TV reklama na ovocné podmáslí

Moravia podmáslí

Zajímavé na tomto projektu byla právě práce na fiktivním stromě, který má na sobě čtyři druhy ovoce. Jelikož se jednalo primárně o televizní reklamu, byla celkem výzva udělat v krátkém čase všechny animace, které vycházely z domluveného scénaře. Strom měl velký úspěch a klient se rozhodl ho také používat v tiskových materiálech dál, k čemu jsem mu připravil adekvátní 3D výstupy ve velkém rozlišení vhodné i pro tisk.

Původní myšlenka klienta byla vytvořit spot s pouze jednou příchutí – borůvka. Nakonec jsme po domluvě připravili verze dvě, které jsou dějově nenápadně provázané a tím pádem v reklamním bloku v televizi i zajimavější, než li prezentace pouze jediné příchutě.

V ceně bylo kromě výroby samostatného spotu, také modelování ALU PACK obalů dle skutečného.

Jak vypadá takový strom ve 3D?

A na závěr oblíbený „borec na konec“.

Aby nebylo všechno jenom dokonalé, popíši stručně co se udělo u této kampaně, když doběhla v televizi.

Pro většinu diváků je děj, potažmo mluvené slovo jasné. Bohužel ale musel klient zodpovídat několik dotazů typu „Vy nevíte, že borůvky a jahody nerostou na stromě?“ Chápu, že ne všechno každý pochopí, ale toto mě stejně dostalo. Co z toho plyne pro příště? Musíme být obezřetnější a více přimočarý v dalších spotech, které jsou určené pro masy. Ozvali se síce pouze dva lidi s tímto dotazem, avšak to nepřímo ukazuje, že se sarkazmem si mnoho lidí neporadí a tedy v reklamní kampani to múže být spíše nežádouci.